Espai Museístic de les Grederes del Volcà del Croscat. Santa Pau i Olot

ELS ESPAIS MUSEÍSTICS

Els Espais Museístics (EM) són indrets d’especial interès i de visita obligada per conèixer aspectes importants del Parc Natural. Estan preparats perquè els visitants els puguin visitar, fruir i conèixer.

En general els EM disposen d’un aparcament preparat on es pot obtenir informació (centre d’informació amb una persona o un punt d’informació amb cartelleres informatives), un itinerari a peu convenientment senyalitzat per visitar l’espai, i material interpretatiu (rètols o publicacions) sobre els valors de l’indret. També es recomana visitar-lo amb un Guia del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa per tal de poder-lo conèixer i fruir millor.

 

El Parc  promou la creació i l’adequació d’aquests espais museístics per crear una xarxa completa que permeti explicar als visitants el territori i la seva història.

L¨ESPAI MUSEÍSTIC DE LES GRADERES DEL CROSCAT

Con volcànic amb cràter esvorellat amb forma de ferradura i colada de lava de més de 6 km de llargada. La zona de les grederes del volcà del Croscat va ser restaurada l’any 1995 per tal de poder permetre als visitants observar i conèixer com és un con volcànic per dins. La distribució de les diferents capes i els colors de la roca volcànica configuren un aflorament únic al món per comprendre el vulcanisme monogenètic, és a dir volcans que es formen en una sola erupció.

Termes municipals de Santa Pau i Olot.

Des dels centres d’informació del Parc Natural es fan autoritzacions d’accés amb vehicle per a les persones amb mobilitat reduïda per anar cap al volcà del Montsacopa, el volcà del Croscat o la Fageda d’en Jordà. S’han de sol·licitar a través del correu electrònic cps@tosca.cat i amb un mínim de 24 hores d’antelació.

FOTOGRAFIES: de Josep m. Mata – Perelló i de https://parcsnaturals.gencat.cat/es/detalls/Article/35-Volca-del-Croscat (la primera)