Parc de la Sèquia

  • PÀGINA ELECTRÒNICA: http://parcdelasequia.cat/
  • DIRECCIÓ: Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia (Parc de la Sèquia)
    Masia de Can Font, Carretera de Santpedor, 175
    08243 Manresa
    CORREU ELECTRÒNIC: info@parcdelasequia.cat
  • TELÈFON: 93 877 22 31

 

BREU EXPLICACIÓ

El Parc de la Sèquia és una fundació sense ànim de lucre centrada en la formació, la difusió i sobretot en la preservació de l’entorn natural i cultural a l’entorn del Canal de la Sèquia de Manresa.

A través de les activitats i visites que es realitzen a les nostres instal·lacions, ens doneu la oportunitat de seguir treballant per la cultura, la natura, el medi ambient i la sostenibilitat.

Missió, visió i valors

De la mateixa manera que la Sèquia medieval (s. XIV) ha impulsat el progrés de Manresa i del Pla de Bages, entenem l’aigua com l’element fonamental per al desenvolupament de les economies locals, la qualitat de vida i la cultura d’un territori. En aquest vincle entre aigua i territori, la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia desenvolupa activitats divulgatives, d’oci i turisme dirigides a famílies grups i centres d’ensenyament.

La Fundació és fruit de la col·laboració entre la Junta de la Séquia, entitat dedicada a la gestió d’aquest canal d’aigua  entre Balsareny i Manresa, i Aigües de Manresa, l’empresa pública de gestió d’aigües a una vintena de municipis del Bages. Ambdues entitats reverteixen als ciutadans part dels seus beneficis.

Parc de la Séquia

El Parc de la Sèquia és la institució que gestiona els espais i equipaments vinculats a la Sèquia de Manresa i divulga sobre de la importància de l’aigua per al desenvolupament humà.

De la mateixa manera que la sèquia medieval (s. XIV) ha impulsat el progrés de Manresa i del Pla de Bages, entenem l’aigua com l’element fonamental per al desenvolupament de les economies locals, la qualitat de vida i la cultura d’un territori. En aquest vincle entre aigua i territori, el Parc de la Sèquia desenvolupa activitats divulgatives, d’oci i turisme dirigides a famílies, grups i centres d’ensenyament.

El Parc de la Sèquia, a través del Museu de la Tècnica de Manresa, està adherit al compromís de sostenibilitat de Biosphere.