CACIS, EL FORN DE LA CALÇ. Calders. Moianès

Tipo de espacio. FORN DE CALÇ RESTAURAT

Dirección. Pla de les Quingles, Calders El Forn de Calç, 08275 Calders, Barcelona 

Página web. https://www.elforndelacalc.cat/

Correo electrónico.info@cacis.cat

Teléfono: 646 60 15 80

Redes sociales.

DESCRIPCIÓN

CACIS

Es un espai dedicat a l’experimentació, investigació i difusió de les pràctiques artístiques. Situat en un dels conjunts de forns de calç més representatius del patrimoni industrial de Catalunya. Amb un programa educatiu basat en l’art contemporani i la sostenibilitat.

CACIS, el forn de la Calç de Caldrs

Es troba situat sobre un antic forn de calç, on s´utilitzaven les calcàries eocèniques de la Formació Tossa. Aquestes calcàries s´aprofitaven a partir de una pedrera situada relativament a prop del forn

Després de trobar-se en mol precari estat de conservació, CACIS ha recuperat el forn i ha situat sobre d´ell un centre

 

BREU EXPLICACIÓ (Extreta de la seva pàgina electrònica)

El Centre rep el nom del conjunt d’edificacions que el formen, un valor arquitectònic industrial recuperat que ha estat convertit en un dels 150 edificis del Patrimoni Industrial Català.

L’associació que gestiona el centre i les seves activitats està formada per un grup interdisciplinari d’artistes independents, científics del sector mediambiental i educadors.

“La nostra capacitat per transformar la Terra ha promogut la il·lusió que controlem la naturalesa, que d’alguna manera, estem separats d’ella (…). En l’actualitat, la nostra supervivència com a espècie depèn de la nostra capacitat per adaptar el nostre entorn a nous procediments.

La solució a aquest tema, fonamental en la nostra època, determinarà la nostra viabilitat com a espècie. Hem d’adaptar les nostres institucions i els nostres edificis, paisatges i assentaments a aquest objectiu”

Anne Whiston Spirin “Architecture in the Landscape: twoaerd a Unified Vision” en Landscape Architecture, 80, agost de 1990.

El Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat (CACiS) El Forn de la Calç és una iniciativa privada sense ànim de lucre fundada a l’any 2008, que rep el suport de l’Ajuntament de Calders i la Generalitat de Catalunya.

 

.