ESPAI CRÀTER. Olot, Garrotxa

Tipus d’espai: centre expositiu

Dirección. Carrer Macarnau, 55, 17800 Olot, Girona

Adreça electrònicahttps://espaicrater.com/ 

Correo electrónico. sau.crater@olot.cat

Telèfon  972 27 91 32

Xarxes socials:

 

 

INFORMACIONS

L’Espai Cràter és un centre multidisciplinari que promou el coneixement a l’entorn dels volcans, la ciència i la societat. Impulsat per l’Ajuntament d’Olot, el projecte vol ser un punt de trobada per a la comunitat educativa, social i científica.

Situat a l’interior del volcà Puig del Roser, a Olot (La Garrotxa), l’edifici de l’Espai Cràter està concebut com un element més de l’experiència del visitant, i compta amb una exposició innovadora i totalment interactiva, sobre vulcanologia i geografia humana. Una mostra comissariada pel Dr. Joan Martí Molist, professor investigador del CSIC, desenvolupada per Indissoluble, i dirigida per Xevi Collell, director de l’Espai Cràter.

Estructurada en diversos àmbits, l’exposició de l’Espai Cràter explica els volcans de la Garrotxa i del món, així com la particular relació entre els volcans i el seu entorn. Ho fa mitjançant diversos llenguatges expositius: audiovisuals, experiències immersives, fotografies, realitat virtual o videomapatge. També compta amb una maqueta de 15 m2 que explica la formació de la Garrotxa, amb propostes de ludificació i un gran talús de greda, que ens permet veure les entranyes del volcà del Puig del Roser, que és on som.

Com a espai socioeducatiu, l’Espai Cràter es compromet a obrir-se a les persones i col·lectius de la ciutat, a ser part activa del seu desenvolupament i a crear una proposta educativa inclusiva i de valor.

Com a espai científic, vol erigir-se en referent nacional i internacional en l’àmbit de la vulcanologia teixint aliances amb centres educatius, institucions i entitats per tal d’impulsar projectes i activitats.

Exposicions, audiovisuals, debats, tallers… l’Espai Cràter dissenya una programació en què la diversitat de propostes, les formes de participació i els llenguatges són els eixos per arribar a tota la comunitat. Tot un compromís amb la creació i la promoció de la sociocultura des de l’espai públic. Un projecte contemporani que treballa de forma innovadora, experiencial i participativa per abordar els reptes globals que afecten a un nivell local. Un equipament de territori que genera valor a la comarca de la Garrotxa, desenvolupant la sostenibilitat econòmica, social i ecològica.

L’Espai Cràter dona la benvinguda a les idees que ajuden a preservar el nostre paisatge, a comprendre el món i a crear una societat millor.

VISITAS Y ACTIVIDADES