Museu de l´Aigua i del Textil de Manresa. (Manresa, Bages, Catalunya)

Pàgina electrònica: https://www.parcdelasequia.cat/espai/museu-de-la-tecnica/

Direcció: Museu de l’Aigua i el Tèxtil (MAT) de Manresa. Ctra. de Santpedor, 55, 08242 Manresa

Telèfon:   938 77 22 31 (Parc de la Sèquia de Manresa)

Correu Electrònic: info@parcdelasequia.cat

 

BREU INTRODUCCIÓ (Josep M. Mata – Perelló)

Per a nosaltres, l’aprofitament del recursos geològics, és una activitat minera. Com que l´aigua és un recurs geològic, el seu aprofitament i el seu patrimoni, els podem incloure dintre de la Xarxa Ibèrica d´Espais Geominers. Per aquest motiu, els museus de l´aigua, de l´aprofitament de l´aigua, els hem inclós a l´apartar dels Museus Miners

 

BREU EXPLICACIÓ (extreta de la seva pàgina electrònica)

 El monumental edifici dels Dipòsits Vells (12 milions de litres d’aigua) acull el Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa, amb mostres permanents vinculades a l’aigua i el progrés de la ciutat i espais polivalents i versàtils que acullen alguns dels grans esdeveniments de la Catalunya Central.

ELS PRIMERS GRANS DIPÒSITS. D’entrada, és un privilegi poder accedir a l’interior d’uns enormes dipòsits d’aigua (12 milions de litres de capacitat, 2.400 metres quadrats de superfície) que encara conserven l’estructura, les obertures superiors i, fins i tot, la humitat. La simple visita de l’espai ja és d’un gran interès.

DE LA SÉQUIA A LA CINTERIA. El Museu de l’Aigua i el Tèxtil acull dues destacades exposicions permanents que tenen un gran vincle amb la raó de ser del Parc de la Sèquia: la importància de l’aigua per al desenvolupament humà. Una mostra sobre la Sèquia ens explica la gran obra de la Sèquia des d’una perspectiva històrica i centrada especialment en els seus efectes per al creixement de la producció agrícola i de l’urbanisme des de l’edat mitjana. D’altra banda, una mostra sobre la cinteria explica la importància d’aquesta indústria a la ciutat, que és el gran referent del sector al mercat espanyol.

ESPAI PER A ESDEVENIMENTS. Per la seva espectacularitat, el Museu de la l’Aigua i el Tèxtil ha acollit alguns dels esdeveniments més destacats de la Catalunya Central, com la Llotja Professional de la Fira Mediterrània, la Nit de l’Esportista, la Fira de l’Estudiant, les Jornades de Medicina de l’Esport i molts altres actes culturals i socials. Constitueix, per tant, un lloc emblemàtic on organitzar-hi actes privats, i per això el Parc de la Sèquia el posa a disposició d’empreses, institucions i particulars que el vulguin llogar.

COM ARRIBAR EN TRANSPORT PÚBLIC. En aquest enllaç trobareu un plànol amb les parades d’autobús i tren més properes a l’equipament. Transport públic