Centre de Geologia de Menorca

El Centre de Geologia de Menorca té com a principal objectiu impulsar i fomentar la geologia de Menorca en forma d’exposició permanent.

El Centre acull una exposició permanent, que porta com a títol “Paisatge, colors i geologia”, i pretén ensenyar com el paisatge d’un territori està condicionat de manera determinant per les seves característiques geològiques.

L’exposició gira entorn del concepte de “la Menorca dels colors” i mitjançant diversos panells explicatius i diferents col·leccions de roques, minerals i fòssils de l’illa mostra de manera entenedora la gran diversitat i riquesa geològica de Menorca, i com aquesta condiciona el paisatge.

L’exposició es divideix en quatre zones segons el color de les seves roques i incideix en diversos aspectes com són el lloc i el procés de formació de les roques que trobem a Menorca, el perquè de les seves peculiars formes i colors, així com també els usos que han tingut històricament.

Quant als fòssils, l’exposició permet donar a conèixer alguns dels éssers vius més característics que han viscut a Menorca des de la seva formació.

A més, el concepte de “la Menorca dels colors” és utilitzat per explicar el perquè de la gran diversitat de sorres que presenten les platges de l’illa.

Alhora, s’incideix en el fet que aquestes sorres constitueixen un recurs de gran valor i de molt lenta regeneració, i que cal evitar la seva extracció perquè les platges de Menorca no pateixin conseqüències.

 

Pàgina electrònica: http://www.geologiamenorca.org/
Correu electrònic: centregeologia@ajferreries.org