Museu d´Alcover. Alcover, Baix Camp, Tarragona

ADREÇA ELECTRÒNICA: http://museualcover.com/

ADREÇA: Carrer de la Costeta, 1, 3, 43460 Alcover, Tarragona

CORREU ELECTRÒNIC:  museualcover@alcover.cat

TELÈFON: 671 05 04 22 / 977 846 452

 

BREU EXPLICACIÓ

El Museu d’Alcover és un museu local que està ubicat al municipi d’Alcover, a l’Alt Camp. El Museu està ubicat en una antiga casa noble, coneguda com a Ca Batistó, construïda a finals del s. VVII

 

QUI SOM

Som un equipament museístic local -fundat l’any 1967-, que estimula la curiositat i el pensament crític a través del coneixement que ens aporta l’impressionant patrimoni natural d’Alcover i les Muntanyes de Prades, a més del llegat renaixentista que el fa únic al Camp de Tarragona. 

Som un espai cultural modern que interpreta, conserva i difon la memòria col.lectiva i reforça la identitat local al voltant del patrimoni que comparteix i conserva. Destaca per la seva importància i singularitat la col·lecció de fòssils marins del Triàsic descoberta a les pedreres d’Alcover-Mont-ral, porta d’entrada a les muntanyes de Prades. Un patrimoni excepcional que ens explica sense paraules, la raó per la qual on avui s’alcen les muntanyes hi va haver un antic mar ple de vida.

 

Un viatge a la història de la Terra i a la vida ara fa 240 milions d’anys

L’exposició «Triàsic, explosió de vida» ubicada a les antigues golfes de ca Batistó ens explica com eren les Muntanyes de Prades ara fa 240 milions d’anys i l’entorn dels pobles d’Alcover i Mont-ral gràcies a les restes dels animals marins fossilitzats que s’hi han trobat. Abans de visitar-nos ens agradarà que conegueu millor els secrets que amaga la nostra col·lecció de paleontologia, única al món.

 

Què ens descobreix l’exposició “Triàsic, explosió de vida”?

La col·lecció de peixos fòssils d’Alcover-Mont-ral que és una de les més completes de Catalunya i —per la seva diversitat d’espècies— una de les més interessants a escala mundial per comprendre la fauna marina en l’època triàsica. Hi podrem veure entre altres l’Alcoveria brevis —una espècie descoberta al nostre jaciment—, un fòssil de medusa amb una increïble fossilització si tenim en compte que el 90% del seu cos està compost d’aigua,  el Cosesaurus aviceps, un polèmic fòssil perquè se l’ha considerat avantpassat d’un rèptil volador del Juràssic o un dels insectes més antics de Catalunya fossilitzats.

 

Notes extretes de la pàgina: http://museualcover.com/

 

Fotografies de Pere Iglesies